На Київщині захопили ділянку лісу біля Дніпра на 9 мільйонів гривень

Земельні ділянки були оформлені на 15 підставних осіб

На Київщині розкрили схему незаконної приватизації землі лісового фонду у Вишгородському районі. Інженера-землевпорядника, його родича і посадовця сільради підозрюють у причетності до цієї схеми. Вони намагались привласнити ділянку лісу в 1,3 га вартістю понад 9 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань. 

Мешканець Київської області, разом з братом – інженером-землевпорядником вирішили привласнити землі лісового фонду у мальовничому місці біля річки. Інженер виготовив підроблені документи щодо переведення 1,3 га землі державного лісгоспу у приватну власність. Для цього ділки використали анкетні дані 15 підставних осіб. Зловмисникам допомагав державний реєстратор Відділу Державної реєстрації однієї з сільських рад. Завдяки йому брати отримали розпорядження районної держадміністрації та рішення сільської ради про передачу земельних ділянок у приватну власність.

Таким чином земельні ділянки були оформлені на 15 підставних осіб. Після цього ділки почали оформлювати нібито купівлю на себе цих земель, проте були викриті правоохоронцями. Наразі усі земельні ділянки арештовані. Вирішується питання щодо їх повернення у власність держави.

Трьом фігурантам повідомлено про підозру у шахрайстві, легалізації майна, підробленні та використанні підроблених документів у складі злочинної групи. Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років. Вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів.

Нагадаємо, державне підприємство "Клавдієвська лісова науково-дослідна станція" судитиметься за захоплені рейдерами гектари соснового лісу.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися