На Київщині вкрали гроші на ремонті дитячих закладів

Судитимуть ексдиректора одного із товариств

Поліцейські Київщини скерували до суду обвинувальний акт щодо ексдиректора, який привласнив майже 200 тисяч державних коштів на ремонті дитячих закладів. 

Про це повідомляє поліція Київської області. 

Колишній директор одного із товариств під час виконання будівельних робіт двох дитячих закладів у Броварському районі заволодів бюджетними грошима. Відтепер йому загрожує до 8 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Під час передсудового розслідування встановлено, що 31-річний обвинувачений мав бути відповідальним за проведення капітального ремонту в навчальних закладах, які постраждали внаслідок повного вторгнення. Проте надалі він надав клієнту акти прийому виконаних робіт з умисно неправдивими даними, щодо значного переоцінення вартості ремонту та кількості використаних будівельних матеріалів. Внаслідок вказаних протиправних дій, бюджету територіальних громад Броварського району було спричинено збитків на суму 186 тисяч гривень.

За фактами внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей та привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого у великих розмірах, за процесуальним керівництвом Броварської окружної прокуратури, слідчими скеровано до суду обвинувальний акт.

Нагадаємо, у Києві повідомили про підозру посадовцям КП "Київавтошляхміст". Вони переплатили під час ремонту столичних мостів та розв'язок 3,5 млн грн



Читайте также