У Києві фіктивний благодійний фонд назбирав 5 млн гривень для дітей, а потім вкрав гроші

Учасники схеми зареєстрували благодійний фонд та утворили call-центр

У Києві фіктивний благодійний фонд назбирав 5 млн гривень начебто для дітей. Три члени групи заволоділи грошима, зібраними від імені благодійного фонду начебто на потреби постраждалих від війни дітей.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура. 

Встановлено, що учасники схеми зареєстрували благодійний фонд та утворили call-центр, оператори якого здійснювали телефонні дзвінки та розсилку повідомлень підприємцям, представникам різних організацій та звичайним громадянам з проханням долучилися до збору грошей. Зловмисники запевняли благодійників, що збирають кошти на потреби дітей, які постраждали внаслідок збройної агресії рф проти України.

Втім, зібрані гроші фігуранти розподіляли між собою, а для маскування протиправних дій іноді переказували незначну частину грошей на благодійність аби показати, що начебто справді комусь допомагають. За даними слідства, з квітня 2022 року по червень 2023 року учасники  угруповання привласнили близько 5 млн гривень пожертв.

picture

Нагадаємо, поліцейські Київщини скерували до суду обвинувальний акт щодо ексдиректора, який привласнив майже 200 тисяч державних коштів на ремонті дитячих закладів. 





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися