Правоохоронці викрили "типографію", яка масово підробляла документи

За процесуального керівництва Офісу Генпрокурора десятьом учасникам злочинної організації повідомлено про підозру.

За даними слідства, члени злочинної організації систематично виготовляли підроблені офіційні документи, такі як водійські посвідчення, інші посвідчення, свідоцтва, довідки та паспорти, зокрема іноземні. Ці документи містили голографічні захисні елементи.

З цією метою підозрювані облаштували "типографію" з використанням спеціальної техніки та обладнання у своїх помешканнях та орендованих квартирах. Вартість одного підробленого документа коливалася від 300 до 1500 доларів США.

Замовлення від покупців отримували через спеціально створені Телеграм-канали. Після отримання коштів на банківські картки або електронні гаманці, підозрювані відправляли готові "документи" поштою. Для конспірації при пересиланні вони використовували вигадані анкетні дані та підроблені документи на власні імена.

Правоохоронці провели обшуки за місцями проживання підозрюваних, у їхніх транспортних засобах, а також у місцях виготовлення підроблених документів у Київській, Закарпатській, Харківській, Одеській, Сумській, Дніпропетровській, Рівненській областях та у місті Києві. Було вилучено телефони, комп’ютерну техніку, кліше, підроблені печатки державних установ, голографічну плівку, порожні бланки посвідчень, пристрої для нанесення плівки на офіційні документи, банківські картки та гроші.

Дев’ятьох учасників злочинної організації затримано відповідно до ст. 208 КПК України, а організатор наразі знаходиться за кордоном. На прохання прокурорів усім затриманим призначено запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Нагадаємо, поліція викрила двох хіміків, які виготовляли фіктивні висновки для продажу неякісних лікарських засобів в Україні




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися