На Київщині за хабар намагалися “владнати” справу з неякісною формою для військових

Голові приймальної комісії військової частини передали тисячі доларів неправомірної вигоди

Поліцейські Київщини повідомили про підозру керівнику підприємства - він пропонував хабар за сприяння у постачанні неякісного військового однострою. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Головного управління Національної поліції в Київській області.

За даними слідства, директор товариства надав голові приймальної комісії військової частини чотири тисячі доларів. За вказану суму правопорушник пропонував “владнати” питання з приводу постачання неякісного товару. Також директор запропонував надати свою документацію про відповідність уніформи.

“Таким чином, фігурант намагався уникнути штрафних санкцій за невиконання договору, за умовами якого закупівля належної продукції планувалась на загальну суму понад 23 мільйони гривень. Голова приймальної комісії повідомив про пропозицію надання неправомірної вигоди правоохоронцям”, - йдеться у повідомленні поліції.

Порушника затримали одразу після надання неправомірної вигоди та помістили до ізолятора тимчасового тримання.


Правопорушнику повідомили про підозру за фактом пропозиції та надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, за вчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, дій з використанням наданої їй службового становища (ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України). 

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що відомо про мобілізацію жінок. Детальніше про зміни мобілізаційних правил читайте за посиланням


Читайте также