Лідери злочинних груп у Києві ділили сфери впливу: у поліції відреагували (ФОТО, ВІДЕО)

На зібраннях у Києві брав участь “кримінальний авторитет”

У Києві правоохоронці задокументували проведення так званих “сходок”. На зібраннях лідери злочинних угрупувань розв'язували питання щодо перерозподілу сфер злочинного впливу. Загалом поліція задокументувала п'ять таких зібрань. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію головного управління Національної поліції у місті Київ.

У поліції зазначили, що йдеться саме про контроль за групами, які займаються незаконним переправленням осіб через кордон. Правоохоронці затримали “кримінального авторитета”, лідерів та учасників злочинних груп, а у помешканнях провели обшуки.

У поліції з'ясували, що угрупування розподілили сфери впливу у злочинному середовищі та встановили порядок фінансових надходжень. “Незаконно здобуті гроші використовували для наповнення “общаку” і забезпечення різними благами засуджених поплічників у місцях позбавлення волі. Лідери угруповання поширювали свій злочинний вплив на територію Сумської, Чернігівської, Київської областей та міста Київ”, - йдеться у повідомленні поліції.

Щоб перерозподілити вплив, було проведено декілька таких “сходок”. На зібраннях, крім представників зацікавлених сторін, були присутні у якості “третейських суддів” лідер ще одного злочинного угруповання – довірена особа “вора в законі” на прізвисько Куцу, “кримінальний авторитет”. До зібрань в режимі онлайн доєднався “вор в законі” на прізвисько Лавас-огли Батумський. 

“За його участі ухвалили рішення щодо контролю угрупованнями нелегальних схем переправлення громадян через державний кордон. Також, визначили відсоток від загальної суми отриманих коштів, який лідери злочинних груп повинні вносити до “общаку”, - пояснили в поліції.

Поліцейські, у ході проведення процесуальних заходів, задокументували проведення п’ятьох злочинних зібрань на території Києва за участю представників трьох кримінальних кланів. Правоохоронці також зібрали докази їхньої причетності до протиправної діяльності.

Щоб нейтралізувати злочинні угрупування, була проведена спецоперація на території Києва, Сумської, Чернігівської та Київської областей. За результатами було затримано “кримінального авторитета”, двох лідерів злочинних груп та двох їх учасників у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу.

Затриманим слідчі повідомили про підозру. Залежно від участі у злочинній діяльності, їхні дії кваліфіковані за ч. 1 ст. 255-2 (організація, сприяння у проведенні або участь у злочинному зібранні (сходці) Кримінального кодексу України. Ще одному учаснику злочинної групи повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

“Під час обшуків поліцейські вилучили 70 000 доларів, зброю та набої, посвідчення різних правоохоронних органів, органів державної влади та медіа з ознаками підробки, мобільні телефони, банківські картки, набори відмичок, автомобілі тощо”, - уточнили в поліції.

Зараз вирішується питання про обрання запобіжних заходів підозрюваним у вигляді тримання під вартою. Максимальне покарання за вказаними статтями, яке може загрожувати підозрюваним, — до 12 років позбавлення волі.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Київщині за хабар намагалися “владнати” справу з неякісною формою для військових.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися