У Києві затримали дилера: мав наркотиків на мільйони гривень

Столичні поліцейські затримали наркозбувача, у якого вилучили «товару» на понад п’ять мільйонів гривень

Житель Києва організував незаконний "бізнес" з торгівлі наркотиками і психотропними речовинами. Він пропонував своїм "покупцям" різноманітні заборонені речовини, які ретельно приховував у упаковках з-під їжі, і після попередньої оплати відправляв їх через службу таксі по всьому місту. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на поліцію Києва.

Оперативники управління карного розшуку разом з працівниками кримінального аналізу та слідчими слідчого управління поліції Києва викрили наркодилера. Поліцейські з'ясували, що наркобізнес організував 23-річний житель Києва. Він створив анонімний телеграм-канал для пошуку "клієнтів" та пропонував там різні види наркотиків і психотропів, такі як кокаїн, ЛСД, МДМА, амфетамін, канабіс тощо. Після отримання оплати він маскував наркотики в упаковки з кормом для тварин та харчовими продуктами і відправляв їх за допомогою служби таксі в різні райони міста.

Правоохоронці затримали зловмисника саме в той момент, коли він збирався відправити чергову партію заборонених речовин. У нього вилучили пакунки з кокаїном, мефедроном, МДМА, канабісом та псилоцибіновими грибами. Під час обшуку в його гаражі, який було переобладнано під склад і фасувальний цех, поліцейські знайшли ще три кілограми пігулок МДМА, кілограмові пакунки з кокаїном, амфетаміном і канабісом, понад сто марок ЛСД, майже 200 пігулок "Ксанакса", а також псилоцибінові гриби, мефедрон і прекурсори. Загальна вартість вилучених речовин на "чорному" ринку оцінюється в понад п'ять мільйонів гривень.

Підозрюваного затримано відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. За процесуального керівництва Київської міської прокуратури слідчі повідомили йому про підозру за частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Згідно з цією статтею, йому загрожує позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна. Наразі слідчі подали до суду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися