Рішення суду у справі часів Майдану оскаржать

Чому прокурори вирішили оскаржити рішення суду

В Офісі Генерального прокурора повідомили про намір оскаржити рішення суду у справі столичного “Беркуту”, інформує портал "Коментарі".

“Прокурори Офісу Генерального прокурора внесуть апеляційну скаргу на ухвалу Шевченківського районного суду м. Києва від 24.05.2024. Йдеться про рішення суду про закриття за строками давності кримінального провадження стосовно чотирьох керівників підрозділів столичного “Беркуту” та начальника управління громадської безпеки Київської міліції, яких обвинувачують у перевищенні влади із застосуванням насильства та протиправному перешкоджанні акціям протесту 30 листопада та 1 грудня 2013 року”, - йдеться у повідомленні.

В Офісі пояснили, що обвинувальний акт було скеровано до суду у 2015 році. Однак упродовж судового розгляду сторона захисту систематично зловживала процесуальними правами з метою зриву судових засідань та затягування розгляду справи.

“У зв’язку з цим прокурори неодноразово звертали увагу суду на необхідність дотримання розумних строків судового провадження”, - зазначається у повідомленні.

Наразі прокурори готують апеляційну скаргу на судове рішення з підстав недотримання вимог КПК України при закритті кримінального провадження за строками давності.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київському апеляційному суді 14 травня за клопотанням прокурора Дарницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони центрального регіону було обрано запобіжний захід чоловіку, який зі зброєю напав на поліцейських у Броварах. Яке рішення виніс суд, читайте за посиланням

Ознайомитися детальніше зі справою щодо нападу на поліцію можна тут.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися