Вдарив потерпілого по голові: у Києві затримали грабіжника

У Києві правоохоронці впродовж декількох годин затримали грабіжника

Зловмисник вдарив перехожого по голові та силою відібрав у нього мобільний телефон й втік. За клопотанням слідчих підозрюваний перебуватиме під вартою, йому загрожує до десяти років позбавлення волі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на поліцію Києва.

Днями до Солом’янського управління поліції звернувся 44-річний киянин та повідомив, що невідомий вдарив його по голові та забрав смартфон. Поспілкувавшись із заявником, працівники поліції отримали детальний опис нападника та розпочали його пошуки. 

В ході комплексу розшукових заходів оперативники спільно з аналітиками кримінального аналізу встановили особу підозрюваного та його маршрут руху. Впродовж декількох годин після скоєння злочину співробітники поліції затримали 38-річного уродженця Луганщини у сусідньому мікрорайоні. Відомо, що затриманий неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини та минулого року був звільнений з місць позбавлення волі, де відбував покарання за розбійний напад. 

За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури слідчі повідомили чоловіку про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 186 кримінального кодексу України – грабіж, вчинений в умовах воєнного стану. Солом’янський районний суд ухвалив клопотання слідчих щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Санкція інкримінованої статті передбачає позбавлення волі строком до десяти років.

Читайте также