У Києві чоловік робив фальшиві довідки про перебування автівок на військовому обліку

Фігурант за 15 000 гривень допомагав переоформити автомобілі у сервісних центрах МВС, надаючи фальшиві довідки про перебування машин на військовому обліку

65-річному посереднику, що за гроші допомагав юридичним особам переоформити автомобілі, надаючи  фальшиві довідки про перебування цих транспортних засобів на військовому обліку повідомили про підозру. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Київську міську прокуратуру.

Крім того, повідомлено про підозру адміністратору територіального сервісного центру МВС, який незаконно надав цьому посереднику інформацію з обмеженим доступом з  "Інформаційного порталу Національної поліції України" (ч. 2 ст. 362 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що "посередник" за 15 000 гривень допомагав переоформити два автомобілі, надавши їх власнику – юридичній особі дві підроблені довідки щодо перебування транспортних засобів на військовому обліку. Без цих документів переоформити автомобілі неможливо.

Також під час досудового розслідування встановлено, що підозрюваний отримував від одного з адміністраторів сервісного центру інформацію щодо притягнення особи до адміністративної відповідальності. Вказаний адміністратор зробив три запити до системи під своїм логіном, а згодом незаконно передав ці дані. Таким чином від допустив витік службової інформації.

Досудове розслідування триває. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів підозрюваним.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися