У Києві двоє чоловіків викрали кардіохірурга: навіщо вони це зробили

Двоє зловмисників викрали лікаря аби нажитися на ньому.

У Києві двоє чоловіків за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів викрали лікаря-кардіохірурга (ч. 2 ст. 146, ч. 4 ст. 186, ч. 4 ст. 189 КК України).

За даними слідства, зловмисники домовились про викрадення чоловіка заради викупу. Коли потерпілий проходив повз будинок по вулиці Феофіла Яновського що у місті Києві, до нього під’їхав автомобіль, з якого вийшли невідомі йому чоловіки. Один із них представився працівником правоохоронних органів. В подальшому, змусивши потерпілого сісти в салон автомобіля, викрадачі одягли йому на голову чорний мішок та вкололи в ногу невідому речовину. Лікарю сказали, що це "отрута". Після цього висунули вимогу передати їм 2 млн доларів США за надання "протиотрути".

Зрозумівши, що таких грошей у чоловіка немає, зловмисники обшукали його та забрали 15 000 гривень, які були у нього в сумці. Потім викрадачі висадили лікаря з машини на Совських ставках, що у місті Києві та зникли.

В ході оперативно-розшукових заходів встановлено двох чоловіків, яким повідомлено про підозру.  Одному з них Солом’янським районним судом міста Києва обрано безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Щодо іншого вживаються заходи, спрямовані на встановлення його місцеперебування та обрання запобіжного заходу.

Санкціями статей передбачено покарання строком до 12 років позбавлення волі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися