Стало відомо, хто причетний до замаху на вбивство казахського журналіста (ФОТО)

Підозрювані виїхали з України у день скоєння злочину

Двоє громадян Казахстану підозрюються у скоєнні замаху на вбивство казахського журналіста. Виконавців замаху оголосили в міжнародний розшук. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби Київської міської прокуратури.

Правоохоронці, попередньо, встановили, що двоє чоловіків, віком 33 та 36 років, ретельно спланували вбивство журналіста, який має в Україні статус біженця. За даними прокуратури, виконавці прибули на територію України 2 червня, перетнувши польсько-український кордон. У Києві вони орендували квартиру та купили автомобіль. Певний час вони спостерігали за журналістом та вивчали його маршрути.

У день скоєння злочину, 18 червня, один із підозрюваних підійшов до машини постраждалого, зробив постріл, а його спільник спостерігав за ситуацією навколо будинку. Після цього вони покинули місце вчинення злочину.

У день скоєння замаху вони виїхали з України, перетнувши кордон України та Молдови. Наразі їх оголошено в міжнародний розшук, також їм повідомлено про підозру у замаху на умисне вбивство, вчиненому на замовлення та за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 15 п. п. 11, 12, ч. 2 ст. 115 КК України).

Голосіївський районний суд міста Києва двом громадянам Казахстану заочно обрав запобіжні заходи – тримання під вартою.

“Досудове розслідування триває, вживаються заходи щодо затримання підозрюваних”, - повідомили у прокуратурі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у столичній багатоповерхівці стріляли у священника. Що вимагали зловмисники у священнослужителя, читайте за посиланням.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися