У столиці викрали чоловіка та вимагали 50 тисяч доларів: покарання визначить суд (ФОТО)

Яке покарання загрожує зловмисникам

У Києві судитимуть двох чоловіків - вони викрали чоловіка та вимагали у нього 50 тисяч доларів США. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби Київської міської прокуратури.

Обвинувальний акт направлено до суду відносно двох чоловіків 24 та 25 років. Їм інкримінують викрадення, незаконне позбавлення волі людини, групою осіб, з корисливих мотивів, грабежі та вимаганні, вчинених в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 146, ч. 4 ст. 186, ч. 4 ст. 189 КК України).

У ході досудового розслідування встановили, що на столичному Печерську у грудні 2023 року обвинувачені силою затягли 29-річного чоловіка до свого автомобіля. Мета силового утримання чоловіка - отримання від нього гроші, які він начебто був винен. При собі потерпілий мав 2500 доларів США та мобільний телефон. Особисті речі потерпілого привласнив один з викрадачів. Обвинувачені обіцяли відпустити чоловіка, якщо він заплатить їм 50 000 доларів США.

“Потерпілого утримували в неволі три доби, тим часом правоохоронці вже шукали його і вийшли на слід викрадачів. Після їх затримання чоловіка відпустили”, - повідомили у прокуратурі.

Досудове розслідування завершено, справу скеровано до суду для розгляду по суті. До обвинувачених на даний час застосовано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, без внесення застави.

Санкція статей передбачає покарання строком до 12 років позбавлення волі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві стався розбійний напад.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися