У військовослужбовця ЗСУ викрали кошти: крадіжку вчинили з київського СІЗО

Зловмисник, перебуваючи в СІЗО, обманом отримав конфіденційну інформацію від військового ЗСУ

Арештант київського СІЗО ошукав військовослужбовця - заволодів конфіденційною  інформацією про картковий рахунок військового та зняв понад 21 тисячу гривень. Зловмиснику повідомили про підозру. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури. 

“За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Києва повідомлено про підозру у шахрайстві 34-річному уродженцю м.Дніпро, що перебуває у Київському слідчому ізоляторі (ч.4 ст. 190, ч.1, ч.2 ст. 200 Кримінального кодексу України)”, - зазначили у прокуратурі.

У ході досудового розслідування встановили, що підозрюваний декілька разів телефонував діючому військовослужбовцю ЗСУ. Зловмисник представився співробітником служби безпеки одного з державних банків. Військовий на момент дзвінка перебував службі на запорізькому напрямку, і у той момент не зорієнтувався, хто саме йому дзвонить. Таким чином підозрюваний отримав від військового дані його картки та надалі через інтернет-банкінг переказав його гроші на інші картки.

Підозрюваний вчинив злочин, перебуваючи під вартою в ДУ "Київський слідчий ізолятор". А мобільним пристроєм на території установи скористався незаконно. 

“В результаті шахрайських дій військовослужбовцю ЗСУ спричинено матеріальну шкоду на суму понад 21 тисячу гривень. Зазначимо, що чоловік, перебуваючи у зоні бойових дій, навіть не одразу помітив, що з його картки зникли гроші”, - повідомили у прокуратурі.

Підозрюваний, за даними прокуратури, неодноразово притягався до кримінальної відповідальності - за крадіжку, грабіж, зґвалтування та шахрайство.

Слідство у справі триває - правоохоронці та слідчі встановлюють коло потерпілих. Зловмиснику за вчинені дії загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до восьми років. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що депутата міської ради на Київщині підозрюють у шахрайстві.


Читайте также