У Києві розслідують факти корупції при ремонті укриття для дитсадка

Укриття у дитсадку ймовірно не відремонтували

У Києві виникли питання щодо проведення капітального ремонту укриття у дитячому садочку. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Департаменту з питань запобігання та виявлення корупції виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

“Департамент з питань запобігання та виявлення корупції продовжує проведення контрольних заходів щодо державних закупівель на капітальні ремонти сховищ у закладах дошкільної освіти столиці. Перевірили закупівлі, де замовником робіт є Управління містобудування, архітектури та землекористування Шевченківської РДА”, - пояснили в Департаменті.

За даними Департаменту, одна із закупівель проводилась через укладання прямого договору з приватним підприємством на загальну суму понад 1,1 мільйона гривень.

Проаналізувавши документацію та візуально обстеживши об'єкт спеціалісти встановили, що можливо порушенні вимоги законодавства в частині невиконання умов договору. Йдеться про проведення  капітального ремонту сховища садочка за адресою: вул. Павлівська, 6.

“У діях посадових осіб вбачаються можливі ознаки кримінального правопорушення, про що Департамент з питань запобігання та виявлення корупції направив заяву до Національної поліції України. За цим фактом проводиться досудове розслідування за ч. 4 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем)”, - повідомили у Департаменті.

На платформі Prozorro розміщено тендер на капітальний ремонт найпростіших укриттів та захисних споруд цивільного захисту у дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) № 543 Шевченківського району м.Києва на вулиці Павлівська, 6. Переможцем визначили ТОВ "СГ Капітал" #40453783 з пропозицією 1 115 681,59 гривні з ПДВ.

На сторінці тендеру вказано, що строк поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг визначений до 31 грудня 2023 року. У 2023 році визначено проведення наступних робіт. 

picture

Зазначимо, що у тендерній документації не вказана загальна площа укриття і не вказується вартість робіт за квадратний метр. Визначені конкретні роботи та їх вартість, як то улаштування цементної вирівнювальної стяжки - 100 кв.м - 17941 гривня.

Загалом, у тендерній документації прописані наступні розділи робіт:

  • демонтажні роботи,

  • стіни,

  • перегородки,

  • прорізи,

  • опорядження внутрішнє,

  • підлога,

  • гiдроiзоляція та оздоблення плити покриття над найпростішим укриттям,

  • інші роботи.

У Департаменті не зазначили, які саме роботи не були виконані.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що відновлення “Охматдиту” контролюватиме спеціальна рада. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися