Київрада направила Кабміну звернення про погашення заборгованості за пільгові перевезення

Київрада проголосувала за направлення звернення до Кабміну і Верховної Ради з вимогою погасити заборгованість за пільгові перевезення пасажирів з інших міст з 2016 року. Рішення підтримали 88 депутатів, повідомляє офіційний сайт Київради. У зверненні депутати нагадують чиновникам, що саме держава повинна фінансувати пільги, які встановлює.


"До 2016 року компенсаційні виплати за пільговий проїзд здійснювалися шляхом надання місцевим бюджетам субвенцій з Державного бюджету. Однак, в 2016 році до Бюджетного кодексу України були внесені зміни. Таким чином, всупереч вимогам Конституції, держава відмовилася фінансувати з держбюджету гарантований їй пільговий проїзд, який був встановлений рішеннями державних органів ", - сказано в зверненні.


Мер Києва Віталій Кличко зазначив, витрати з міського бюджету Києва на компенсацію пільгового проїзду в 2019 році вони склали 747,7 млн грн, в 2020 році - 489 млн грн, а на 2021 заплановано витратити 803, 3 млн грн.


Він зазначив, що в умовах епідемії коронавируса місту складно виділяти необхідні кошти. Особливо, коли держава несправедливо продовжує вилучати з бюджету Києва надходження від ПДФО - 60% замість 40%, як з інших міст.


"В умовах обмеженого фінансового ресурсу та відсутності фінансової підтримки з державного бюджету все частіше ставиться під сумнів можливість подальшого фінансування встановлених державою пільг на перевезення з місцевих бюджетів. Київська міська рада звертається до уряду і парламенту з вимогою врегулювати питання компенсації виплат за пільговий проїзд з державного бюджету ", - резюмував Кличко.


Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Кличко прокоментував обшуки в КП Києва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися