Суд не підтримав політичне замовлення та відмовив прокуратурі в арешті Олександра Мазурчака, — «Наш край»

Печерський суд Києва звільнив з-під варти одного з керівників партії "Наш край" Олександра Мазурчака, якого раніше гучно затримали. Про це повідомляє офіційний сайт партії. Там зазначили, що чекають на офіційне вибачення силовиків, які виконували політичне замовлення. 

В партії "Наш Край" переконані: кожен елемент даної справи є сфабрикованим – починаючи від "підставного" діяча, який в розпал війни та відсутність виборчого процесу "вирішив" йти на вибори та закінчуючи постановкою затримання, яке було від і до влаштоване суто під камери.

"Дана справа є зловживанням службовим становищем  представниками правоохоронних органів, які виконують політичну вказівку. Партія "Наш Край" наполягає на негайному закритті справи та офіційному публічному вибаченні з боку правоохоронних органів.  Потрібно працювати на захист країни, а не імітувати його виконанням політичних замовлень", - сказали у партії.

За словами адвоката Ірини Бовнегри, дане рішення суду свідчить про те, що судді уже на даному етапі із сумнівом поставилися до дій правоохоронців.

"Дане рішення слідчого судді свідчить, що останній із сумнівом поставився до доводів сторони обвинувачення,  щодо обґрунтованості підозри у вчиненні особливо тяжкого злочину, тому і було прийнято рішення про застосування найлегшого запобіжного заходу. Вигадана правова кваліфікація дій, позапроцесуальне оформлення протоколів проведених слідчих дій, театральне затримання, безпідставне порушення строків повідомлення про підозру, непомірна застава більш ніж 36 млн грн - все це свідчить більше про політичний контекст цієї справи", - повідомила  Ірина Бовнегра.

 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися