Палатний закликає не повертати мито за ввезення машин з-за кордону: "Залиште людям право рятуватися та рятувати!"

Для сотень тисяч українців власне авто стало єдиним засобом порятунку, коли вони вибиралися із пекла

Керівник Волонтерського штабу "Українська команда" Артур Палатний пропонує Верховній Раді залишити нульове мито на ввезення автомобілів з-за кордону. Під час війни для багатьох людей власний автомобіль – це єдиний засіб порятунку, заявив він. 

"Мито на ввезення авто під час війни – це не питання трьох чи п’яти тисяч доларів з машини. Це питання життя десятків тисяч співгромадян, це питання виживання малого бізнесу, питання забезпечення наших героїв на фронті. Для сотень тисяч українців власне авто стало єдиним засобом порятунку, коли вони вибиралися із пекла. Для тисяч волонтерів та малого бізнесу власне авто – це можливість допомагати та підтримувати наших воїнів на передовій. Відбирати в людей можливість на порятунок чи допомогу – недопустимо!" - заявив Палатний.

Він уточнив, що нульове мито потрібно зберегти принаймні для бюджетних автомобілей.

"Звісно, мито на дорогі іномарки преміум-класу можна і треба встановлювати. Але нульове мито на ввіз бюджетних авто, авто для волонтерів та ЗСУ потрібно обов’язково зберегти. Залиште людям їх право рятуватися та рятувати! Залиште нульове мито на ввіз авто з-за кордону!" - закликав керівник "Української команди".


Як повідомляли раніше "Коментарі", намагався продати ввезені для армії авто: у Києві затримали власника СТО, який наживався на гуманітарці. Згідно з даними слідчих, власник СТО мав у своєму розпорядженні два автомобілі польської реєстрації, які, згідно з Декларацією про перелік товарів, що визнаються гуманітарною допомогою, ввезли до України, щоб передати одній із військових частин. Однак затриманий намагався організувати продаж цих авто. 


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися