Кличко пообіцяв окупантам "подарунки", якщо сунуться на Київ

Мер столиці прокоментував загрози ракетних ударів та наступу

Київ був, є і залишиться метою російського політичного керівництва, саме тому загрози повторного наступу та ракетних обстрілів нікуди не зникли. Про це під час телемарафону заявив Київський міський голова Віталій Кличко, передають "Коментарі".

"Київ — серце країни. Київ об’єднує всі регіони нашої великої країни. Київ вистояв. І Київ показав, що просто так ми здаватися не будемо. Вони розраховували за два-три дні захопити Київ. Хтось розповідав, що їх будуть зустрічати з квітами. Ні. Зустрічати ми їх збирались, але готували такі "подарунки", що вони почали сунутись в Бучу, Ірпінь, Гостомель. Звірства, що там були, про що весь світ знає, це злоба, що в них не виходило взяти Київ. Вони розуміли, що якщо сунуться на Київ, буде дуже багато "подарунків", яким вони радіти не будуть", — сказав Кличко.

Під час інтерв’ю з мером у столиці повторно пролунала повітряна тривога, однак Київський міський голова прокоментував питання можливого повторного наступу окупантів на Київ.

"Я не хочу нікого заспокоювати. Ми живемо в умовах воєнного стану. Але можу сказати, що зараз ми набагато краще підготовлені. Це стосується і протиповітряної оборони, це стосується наших військових, які знаходяться в Києві. І я ще раз хочу підтвердити і наголосити, що Київ був і залишається метю агресора. Тому розхолоджуватися непотрібно. Потрібно дотримуватись ключових правил, про які всі знають, і гуртуватись", — наголосив мер Києва.

Кличко додав, що як спортсмен переконаний в тому, що в боротьбі за перемогу надважливою є сила духу, а українцям цього не займати.

"Минулі роки ми по справжньому не розуміли, що означає слово "незалежність". Навіть були жарти: "незалежні від кого", "незалежні від чого". Зараз, я переконаний, що кожен українець зможе чітко сформулювати, що таке незалежність. Незалежність в прийнятті рішень, незалежність в вирішенні майбутнього нашої держави, нашого міста, майбутнього кожної родини", — зазначив Київський міський голова.

Мер Києва наголосив, що українці ніколи не повернуться до радянських часів, стануть вільними членами великої європейської родини та обов’язково одержать перемогу у війні з російською навалою.

"Чому сталася ця війна? Війна сталася тому, що ми, українці, вирішили стати частиною європейської родини, жити за стандартами європейської спільноти, де є права людини, де є свобода слова, де є ключові демократичні цінності. Але це не цінується в Москві. В них ні в якому разі Україна в європейській родині не сприймається. В цьому сенс цієї війни. Їм не потрібна незалежність України. їм потрібна залежність від усіх рішень, що ухвалюються в Москві. Ми були в Радянському Союзі і в Радянський Союз не хочемо повертатися. Насправді іде війна за нашу незалежність. Незалежність і майбутнє. Майбутнє для кожної людини, майбутнє для наших дітей", — наголосив Кличко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві цього року привітали Україну з Днем Незалежності по-особливому. Дивіться вражаюче відео з патріотичними композиціями з квітів, що прикрасили до свята кожен район столиці. На кадрах можна побачити інсталяцію ударного безпілотника "Байрактар", квіткову композицію зі словами вдячності за незалежність Збройним Силам України, символ незламності полку "Азов", клумбу, де оселився відомий пес-демінер Патрон, та інші неймовірні квіткові панно.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися