Глава СБУ Малюк про підрив Кримського мосту: "Просто росіяни не вміють правильно поводитися з "бавовною"

Керівник української спецслужби прокоментував вибух на Кримському мосту

Керівник Служби безпеки України Василь Малюк у своєму першому інтерв'ю натякнув, що за вибухом Кримського мосту може стояти СБУ.

"У своєму "розслідуванні" вони дійшли того, що до підриву мосту нібито причетний мій колега по силовому блоку Кирило Буданов та ГУР МО загалом. Я запевняю, що це не так. І ми розуміємо, що росіяни взагалі далекі від реальності", – каже керівник СБУ.

Цікаво, що відповідав на запитання Малюк на тлі вази з "бавовною", що стояла у його кабінеті. Говорячи, чи сама СБУ причетна до "самоліквідації" колаборантів, він іронічно відповів, що "просто росіяни не вміють правильно поводитися з "бавовною". Тому в них і відбуваються різні процеси – хтось п'є неякісну каву, хтось неякісним пальним заправляється".

Хоча подробиці пообіцяв озвучити вже після перемоги.

Розповів Малюк і про результати СБУ під час війни. Один із головних напрямків – очищення СБУ від "кротів". Так, було затримано ексначальника Кримського підрозділу СБУ Кулініча.

Його Малюк розробляв та затримував особисто.

"Було проведено безпрецедентну філігранну розробку та подальшу реалізацію, здійснено агентурно-технічне проникнення до лав фсб. Ми видобули всі файли, де він реально доповідав у Москву інформацію, зокрема секретну, про ситуацію в нашій країні, у Службі, як вони намагалися впливати на різні процеси", - розповів Малюк.

За його словами, самоочищення Служби є вкрай важливим, особливо в умовах війни: "Якщо не виявити цих щурів на борту, то всі наші подальші операції стосовно ворога приречені на провал".

Нагадаємо, 8 жовтня стався вибух на мосту, що сполучає окупований півострів з Росії. У Росії стверджували, що на мосту вибухнула вантажівка, внаслідок чого спалахнули цистерни з паливом.

В Україні вибух мосту офіційно не коментували, проте обговорювали версії, що це спецоперація СБУ.

Василя Малюка було призначено в.о. голови СБУ у липні 2022 року.

Теги:


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися