У Києві обговорили питання зупинки транспорту під час повітряної тривоги

Чи планують скасувати ці вимоги

Начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко під час робочої зустрічі з головами оборонних відомств обговорив питання зупинки транспорту у Києві під час повітряної тривоги. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію мерії столиці.

Під час робочої наради з новим очільником військової адміністрації Києва обговорили безпекові питання столиці за різними напрямами. Серед них було питання щодо зупинки наземного транспорту під час повітряної тривоги, що дуже турбує киян та створює значні складнощі для пересування Києвом.

"Я розумію потреби киян при зупинці транспорту: це і незручності для пересування, і певні проблеми у разі наближення комендантської години. Водночас це і питання безпеки", – заявив Попко.

З цього коментаря можна зробити висновок, що скасовувати обов’язкову вимогу зупинки транспорту у Києві під час повітряної тривоги поки що не планують.

Також на нараді обговорили координацію між відомствами, питання захисту об’єктів критичної інфраструктури та вдосконалення системи протиповітряної оборони. Новий начальник Київської військової адміністрації впевнений, що наразі столиця має достатньо сил та засобів, але є питання, до яких необхідно змінювати підходи.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київський міський голова Віталій Кличко відповів на петицію щодо скасування рішення Ради оборони Києва про зупинку роботи громадського транспорту під час повітряної тривоги. Мер столиці наголосив, що це рішення ухвалювали з урахуванням оцінки поточної та прогнозованої безпекової ситуації в столиці. Правила можуть переглянути виключно за умови суттєвої стабілізації ситуації та рекомендацій від Державної служби України з надзвичайних ситуацій. 

Читайте также