Через загрозу наступу на Київ збільшили фінансування Сил оборони

Київрада збільшила фінансування Сил оборони та безпеки Києва до понад мільярда гривень

Київська міська рада на засіданні 9 лютого внесла зміни до міської цільової програми організації військової служби, виконання військового обов'язку, мобілізаційної підготовки та територіальної оборони в місті Києві "Захисник Києва". Також Київрада збільшила фінансування Сил оборони та безпеки Києва до понад 1 мільярда гривень на 2023 рік. Про це повідомляє Київська міськрада, передають "Коментарі".

Міський голова Віталій Кличко зазначив, що таке збільшення фінансування зумовлене необхідністю підвищити рівень обороноздатності Києва та запобігти подальшим спробам агресора захопити українську столицю.

Зокрема, кошти виділять на забезпечення захисників необхідними засобами для виконання бойових завдань, забезпечення ремонту й обслуговування військової техніки та проведення ремонтних робіт у приміщеннях, які постраждали від обстрілів російських загарбників.

Віталій Кличко нагадав, що за підсумками минулого року в умовах воєнного стану та складної економічної ситуації, Київ знайшов можливість підтримати Сили оборони та безпеки Києва, також виділивши з міського бюджету понад 1 мільярд гривень.

Нагадуємо, що захисники Києва застосували трофейні снаряди, захоплені в окупантів. На спільних штабних тренуваннях на північному кордоні захисники столичного регіону відпрацювали злагодженість роботи підрозділів. Тренування включали в себе аеророзвідку та піхоту, артилерію та танки, імітацію артилерійського обстрілу та відпрацювання застосування трофейних російських високоточних снарядів.

Читайте также