Захист цінних фондів: до архіву Києва приставлять воєнізовану охорону

Архів Києва заплатить за громадську безпеку більше мільйона гривень

Державний архів міста Києва виділить понад 1 мільйон гривень на громадську безпеку. Оплату річних охоронних послуг отримає відділ воєнізованої охорони Департаменту поліції охорони. З огляду на чинні законодавчі вимоги, ніякий інший постачальник не може претендувати на виконання послуг з охорони архіву. Там зберігаються надто цінні фонди, щоб приватні структури могли бути допущені до їх охорони. Про це стало відомо з оголошення в електронній системі публічних закупівель Prozorro, передає КВ.

Згідно з оголошенням, архів Києва виплатить воєнізованій охороні 1 мільйон 95 тисяч гривень за послуги із забезпечення громадської безпеки, охорони правопорядку та громадського порядку.

Також в оголошенні пояснюється, що згідно з чинним законодавством та підзаконними актами, об'єкти та архіви, в яких зберігаються документи Національного архівного фонду, підлягають охороні лише поліцією охорони. Тому договір про закупівлю можна укласти лише з одним постачальником – відділом воєнізованої охорони Департаменту поліції охорони.

Нагадуємо, що через загрозу наступу на Київ збільшили фінансування Сил оборони. Київрада збільшила фінансування Сил оборони та безпеки Києва до понад 1 мільярда гривень на 2023 рік.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися