Активісти звинуватили директора Дептрансу КМДА у брехні щодо паркомісць

Активісти критикують облаштування паркомісць на смузі громадського транспорту на бульварі Лесі Українки

У громадській ініціативі звинуватили директора Дептрансу КМДА Руслана Кандибора у брехні щодо облаштування паркомісць на бульварі Лесі Українки. Про це повідомляють "Пасажири Києва".

У повідомленні йдеться, що Руслан Кандибор наголосив, що облаштування паркомісць на смузі громадського транспорту на бульварі Лесі Українки викликане потребою більш зручного доступу людей до розташованого поруч військового госпіталю.

При цьому директор Дептрансу КМДА впевнено підкреслив, що облаштування паркомісць здійснене виключно на підйом по бульвару – від ТРЦ Гулівер до м. Печерська, а протилежна сторона бульвару не зазнає змін.

"Судячи з наявних у нас фото – він збрехав або не володіє інформацією, хоча сам відповідальний за затвердження схем організації дорожнього руху в столиці. Що дивує, так це те, що паркомісця облаштовані впритул до переходів або досить близько до заїздів у двори, що створює ризик ДТП з пішоходами", - пишуть "Пасажири Києва".

"Пасажири Києва" нагадують, що облаштування паркомісць на бульварі є свідомим порушенням декількох державних норм та стандартів. На думку громадської ініціативи, теза щодо облаштування паркомісць для військових та відвідувачів госпіталю є маніпулятивною, якщо побачити, хто насправді стає на виділених паркомісцях. 

Також активісти наголошують, що вже запарковані авто на бульварі спонукають і інших водіїв паркувати свої авто в місцях, які для цього не передбачені. При цьому громадський транспорт у столиці вже відновлює нормальну роботу - курсує в середньому кожні 5 хвилин, і ці паркомісця будуть тільки заважати, розповідають "Пасажири Києва".

"Треба розвивати громадський транспорт, щоб будь яка людина могла зручно, дешево і комфортно доїхати до шпиталю, а не робити комфортні умови лише для власників авто і таким чином примушувати людей більше користуватися автомобілем", - зазначили активісти.

Нагадуємо, що вчора у Києві станцію швидкісного трамваю залило водою.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися