У Києві дерусифікували ще одну вулицю: нова назва

У Шевченківському районі Києва перейменували вулицю

У Шевченківському районі Києва вулицю Багговутівську перейменували на Загорівську на честь історичної місцевості столиці Загорівщина. Про це повідомляє Київська міська рада, передають "Коментарі".

Вулиця Багговутівська виникла в середині 19 століття і була названа в 1855 році на честь Олександра Багговута, російського генерала, який брав участь у придушенні Польського повстання проти російської імперії в 1830-1831 роках. З 1920-х років по 1991 рік вулиця кілька разів змінювала свої назви – вулиця 9 січня, Січнева, Маршала Будьоного. У 1991 році їй повернули первісну назву. Нинішня назва Загорівська походить від назви урочища на Лук'янівці, де бере початок вулиця.

З метою деколонізації топоніміки столиці, відновлення та збереження історично сформованих топонімів 11 866 користувачів підтримали перейменування вулиці Багговутівської на Загорівську в онлайн-голосуванні в застосунку "Київ Цифровий".

Зміна назв міських об'єктів не потребує переоформлення документів.

Нагадуємо, що вулиці Полковника Затєвахіна в Києві повернули її історичну назву - Пустинська.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Олег

22 лютого 2023, 13:31

Ну так, це пречудово! Ми на це так довго чекали! Більше ж зайнятися нічим... І засідання провели з великою користю)) от цікаво, якби її перейменували на честь Васі Пупкіна, хоч хтось би замислився, чим Вася кращий за Багговута?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися