У Подільському районі Києва декомунізували вулицю: нова назва

Вулиці Олексія Терьохіна повернули її історичну назву

У Подільському районі Києва вулиці Олексія Терьохіна повернули її історичну назву - Троїцько-Кирилівська. Про це повідомляє Київська міська рада, передають "Коментарі".

У 1963 році вулиця Олексія Терьохіна була названа на честь радянського військового моряка Олексія Терьохіна, командира канонерського човна "Вірний" Пінської військової флотилії.

Історично Троїцько-Кирилівська вулиця отримала свою назву від того, що сполучала Кирилівську церкву з Троїцькою площею. Всю непарну сторону вулиці займає Подільське трамвайне депо, яке було засноване у 1891 році як Троїцький парк кінного трамваю. 

З метою деколонізації топоніміки столиці та відновлення і збереження історично сформованих топонімів 14 742 користувачів шляхом онлайн-голосування у додатку "Київ Цифровий" підтримали повернення вулиці історичної назви - Троїцько-Кирилівська.

У Київраді нагадують, що зміна назв міських об'єктів не передбачає переоформлення документів.

Нагадуємо, що у Печерському районі Києва вулиці Немировича-Данченка повернули її історичну назву - Мала Шияновська. Історична назва вулиці Мала Шияновська походить від прізвища Миколи Шиянова, майстра золотих і срібних справ, який був власником місцевої нерухомості.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися