У Києві зробили важливе перейменування: подробиці

У Шевченківському районі вулиці повернуто історичну назву

У Шевченківському районі вулиці Тропініна повернуто історичну назву Якубенківська. Про це повідомляє Київська міська рада, передають "Коментарі".

Вулиця Тропініна була названа на честь російського художника Василя Тропініна з 1955 року. Історична назва Якубенківська з кінця ХІХ століття походить від прізвища домовласника, інженера, мецената та громадського діяча Олексія Якубенка, якому належала земельна ділянка. 

З метою деколонізації столичної топоніміки, відновлення та збереження історично сформованої топоніміки столиці шляхом електронного голосування в додатку "Київ Цифровий" 11 255 користувачів підтримали повернення історичної назви вулиці Якубенківська.

У міськраді нагадують, що зміна назв міських об’єктів не передбачає переоформлення документів.

Нагадуємо, що у Солом'янському районі української столиці перейменували вулицю Генерала Тупікова на честь одного із лідерів Організації українських націоналістів Андрія Мельника. У червні минулого року експертна комісія порекомендувала включити вулицю Генерала Тупікова до переліку міських об'єктів, назви яких пов'язані із РФ або її сателітами.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися