Банкова атакує Кличка, тому що він може стати конкурентом чинного президента на виборах 2024 року, - УП

Одна з причин атаки на Віталія Кличка - потенційний високий результат мера столиці на президентських виборах 2024 року. Про це йдеться в матеріалі Української правди.


Журналісти пояснили, чому Офіс Президента дратує активність Кличко.

 

"Зрозуміло, що на даний момент київський мер не є і не може бути конкурентом у президентських перегонах. Але не факт, що так само буде під час походу Зеленського на другий термін в 2024 році. Так, поки в більшість опитувань, що публікуються у відкритому доступі, Кличко навіть не включають в якості кандидата. Однак в рейтингах довіри він завжди в лідерах, часом навіть обходить за цим показником самого Зеленського", - йдеться в статті.


У той же час, сам Кличко до президентських виборів не готується за інформацією ЗМІ.


"При тому, що у нас немає завдання готуватися до президентських виборів. Віталій такої мети перед нами не ставив, і рішення в команді немає", - цитують журналісти одного з близьких соратників Кличка.


У матеріалі наголошується, що інша причина атаки на мера столиці - самостійність Кличка.


"Ніяких проблем у Віталія Кличка могло б і не бути, якби він зумів вписатися в діючу систему влади. Власне, бажання мера Києва бути самостійним суб'єктом і є глибинною причиною травневого загострення", - вважає автор статті.


Також в Офісі Президента були незадоволені зустріччю Кличко з високопоставленими чиновниками інших держав.


"Крім того, саме з Кличком в свій короткий і перевантажений візит провели дві зустрічі - спочатку в готелі Hyatt, а потім в посольстві - держсекретар США Блінкен і його заступник Вікторія Нуланд. Цей факт, за даними співрозмовників в Київраді, викликав велике роздратування в Офісі президента ", - йдеться в матеріалі.

 

Раніше Віталій Кличко прокоментував обшуки в столиці: такого не було навіть в махрові часи Януковича.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися