Кличко про обшуки в столиці: Я вам не Черновецький, а ось ви - послідовники Януковича

Атака на столичну владу відбувається за схемою, яку Янукович колись використовував з Черновецьким. Про це лідер "УДАРу", мер Києва Віталій Кличко заявив в своєму зверненні на рахунок масових обшуків в столиці.


"Це все виглядає заангажовано. Як акція, підготовлена похапцем. Щоб підняти шум і облити брудом столичну владу і мене особисто. Скажу одне: ви зараз провертаєте ту ж схему, що робив Янукович з Черновецьким. Тому креативні "юристи" цієї спецоперації ті ж. Але врахуйте, будь ласка, я вам не Черновецький. А ось ви - таки послідовники Януковича. Пам'ятайте, де він зараз? ", - заявив політик.


Він зазначив, що правоохоронці проводять "гучні" обшуки в рамках кримінальних проваджень, матеріали яких КМДА передала раніше.


"Сьогодні перевірки і обшуки здійснюють переважно за тими матеріалами, які передали ми самі. За ті порушення, які виявили ми самі. Так чим займалися правоохоронні органи? За деякими справах місто передало матеріали ще два роки тому ", - уточнив Кличко.


Він звернувся до правоохоронців із закликом відзвітувати про статус справ, за якими КМДА передала документи за результатами аудитів.


"З 2015 Департамент внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА зробив 385 перевірок. І передав правоохоронцям матеріали по 316 об'єктам аудиту. На сьогодні за цими матеріалами зареєстровано 168 кримінальних проваджень або матеріали долучені до справ, порушених раніше. Але от питання: яка ситуація з іншими справами? ", - сказав Кличко.


Раніше Віталій Кличко закликав владу припинити тиск на столичну владу, адже незаконні дії шкодять міжнародному іміджу України.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися