Експерт: Конгрес регіональних влад буде помпезним зборами заради красивого відеоряду

Конгрес регіональних влад, створення якого анонсували в Офісі президента (ОП) Зеленського, не стане ефективним інструментом комунікації місцевого самоврядування із президентом. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів голова Комітету виборців Олексій Кошель.


"Скільки б не створювали подібні органи при президентах, вони не були ефективними. Попередники проводили помпезні збори, великі круглі столи. Цей Конгрес нічим не буде відрізнятися. Знімуть гарний відеоряд. З одного боку, керівники місцевих громад можуть демонструвати, що, мовляв, через залучення до цієї структури вони будуть перебувати на більш короткому контакті з Офісом президента. Але Зеленського вже настільки ізолювали, що навіть народні депутати не можуть потрапити в ОП", - пояснив Кошель.


Крім того, експерт вважає, що Конгрес використовують для усунення Кличка із політичної арени.


"Офіс президента воює з Кличком, намагається усунути його з політичної арени. Той є керівником Асоціації міст України. Конгресом хочуть цю організацію відтінити", - вважає експерт.


Раніше заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко в інтерв'ю "Радіо Свобода" заявив про створення Конгресу регіональних влад, куди будуть входити президент, міністри, голови ОДА та ОТГ. Також Тимошенко висловився з приводу столичної влади.


Відповідаючи на критику, заступник голови ОП, УДАРівець Дмитро Білоцерківець закликав центральну владу справами допомогти Києву: погасити мільярдну заборгованість за пільгові перевезення, встановити справедливі тарифи на газ і добудувати об'єкти, які залишаються на балансі Кабміну.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися