Уманський про обшуки ДФС в Києві: Банкова поставила Мельнику завдання і пообіцяла посаду

ДФС проводить обшуки і проводить "гучні" прес-конференції про справи в Києві, тому що главі служби Мельнику пообіцяли за це посаду глави Бюро економічної безпеки. Про це в інтерв'ю "Українські новини" заявив політик Ігор Уманський, якого звільнили з посади міністра фінансів 2020 році після того, як він викрив корупційні схеми в податковій і на митниці.


"Мельнику поставили задачу. Банкова визначила для обшуків ДФС, тому що цей орган підлягає ліквідації після прийнятого закону про Бюро економічної безпеки. Природно, там є живі люди, які хочуть себе убезпечити та продовжити працювати на хлібних місцях. З огляду на, що Мельник подав документи на конкурс глави Бюро економічної безпеки, очевидно, існує домовленість - тиск на Кличка в обмін на крісло глави БЕБ", - пояснив політик.


Уманський переконаний, що обшуки в Києві - це тиск персонально на лідера "УДАРу" з метою усунути потенційного конкурента.


"Безумовно, сумнівів немає, що це виключно політичний тиск. Причому, це тиск не на місцеве самоврядування, а персонально на главу КМДА, мера Києва і лідера партії "УДАР" Віталія Кличка. Виглядає це, як цілий комплекс дій Банкової, спрямований на підготовку до дострокових президентських виборів і усунення потенційних політичних конкурентів, включаючи Кличко ", - зазначив він.


Уманський також звернув увагу на те, що у ГФС не повинно бути доступу до матеріалів, щодо яких вони проводять обшуки.


"У мене взагалі питання: звідки у ДФС інформація по цих компаніях і по нібито порушеннях, які там відбувалися? Інформацію вони можуть отримувати або через базу даних податкової, до якої у ДФС зараз немає доступу. Або працювати за матеріалами актів перевірок податкової, фіксації порушень і передачі в ДФС для реагування. Наскільки я розумію, ні першого, ні другого не було. І тут питання: як вони отримали доступ до інформації? Тому, в моєму розумінні все маски-шоу, СБУ під дверима квартири Кличко, обшуки в Києві - це зачистка Банковій потенційного конкурента на виборах", - підсумував Уманський.


Нагадаємо, ряд експертів назвав обшуки в Києві тиском на Кличка з метою знизити його політичну вагу.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися