Андрій Странніков із «УДАРу»: Податкова політика влади "б'є" по місцевих бюджетах і фермерах

Податкова політика влади призведе до підвищення цін на нерухомість, податків для фермерів і збитків для місцевих бюджетів. Про це в інтерв'ю виданню "Українські новини" заявив депутат Київради від "УДАРу Віталія Кличка" Андрій Странніков.


"У законопроєкті №5600, який влада називає "антиолігархічним", насправді закладено низку норм, які серйозно "вдарять" по місцевих бюджетах і середньому класу. Зокрема, оподаткування ПДВ першої покупки житла, збільшення податку на доходи фізичних осіб від продажу третього і наступних об'єктів нерухомого майна утричі. Фактично, в результаті цих нововведень житло для українців подорожчає на 20%. Зрозуміло, що з такою податковою політикою середнього класу в Україні не буде ще десятки років", - зазначив Странніков.


Депутат Київради від "УДАРу Віталія Кличка" зазначив, що законопроєкт передбачає суттєве підвищення податків для фермерів і позбавлення місцевих бюджетів частини доходу.


"Цей же законопроєкт передбачає збільшення частки акцизу на тютюнові вироби, що сплачується до державного бюджету. Втратять від цього насамперед місцеві бюджети. А також підвищення податків для фермерів і введення мінімального податкового зобов'язання. Якщо сума усіх сплачених податків буде менше фіксованої ставки, треба буде доплачувати. Розмір ділянки, урожай з якої не обкладається податком, зменшать в чотири рази, а з ділянки понад 50 га потрібно буде платити 18% ПДФО і військовий збір. Тобто українців навмисне підштовхують до того, щоб за безцінь продати землю, а не обробляти її. В результаті тисячі гектарів перейдуть у власність міжнародних корпорацій, а люди залишаться ні з чим", - підкреслив Странніков.


Він зазначив, що "УДАР" категорично проти посилення податкового тиску на українських громадян, малий і середній бізнес.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися