Рейтинги непарламентських партій продовжать зростати, - політичний експерт

Підтримка непарламентських партій буде продовжувати зростати, оскільки українці розчарувалися в політсилах, представлених у Верховній Раді (ВР). Про це написав політичний експерт Вадим Карасьов на своїй сторінці в Фейсбук, аналізуючи результати останніх опитувань.

 

"Незначні втрати "партій-старожилів"переходять до непарламентських і нових партій. За результатами опитування п'ять таких партій набирають понад 4% і знаходяться на межі проходження в Раду: "УДАР Віталія Кличка", партія Мураєва "Наші", "Українська стратегія Гройсмана", Радикальна партія та "Сила і честь", - зазначив експерт.

 

На його думку, великий приріст рейтингу можуть отримати партії з високим рівнем довіри та сильним лідером.

 

"На прикладі партії "УДАР" Кличка можна простежити, за рахунок чого непарламентські партії можуть зробити ривок: сильний лідер із високим рейтингом довіри та активна робота. Одним із "донорів" голосів для партії стало розчарувався електорату "Голосу", додав Карасьов.

 

Експерт зазначив, що у порівнянні з квітнем трохи впали рейтинги "ЄС" (13,5%), ОПЗЖ (12,8%) і "Батьківщини" (12,3%) і ця тенденція буде продовжуватися.

 

"Уже традиційно, виборці поступово розчаровуються в парламентських політиках і починають придивлятися до політичних сил, які не представлені у ВР. Про це свідчить як зниження рейтингів парламентських "важковаговиків", так і зростання непарламентських партій. Так чи інакше, а рейтинги непарламентських партій будуть зростати. І від них самих залежить, наскільки високо", - підсумував Карасьов.

Читайте также