Допомога від МВФ повинна піти на підтримку бізнесу, а не чиновників, - «УДАР Віталія Кличка»

Партія "УДАР Віталія Кличка" застерігає владу від "проїдання" безповоротної фінансової допомоги Міжнародного валютного фонду і вимагає прозоро розподілити ці кошти з урахуванням довгострокових інтересів України. Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті партії.


"Влада може піддатися спокусі використовувати" подарунок "від МВФ для" латання дірок "у бюджеті і підвищення власного рейтингу. "УДАР Віталія Кличка" закликає владу вчинити мудро і направити ці кошти на підтримку і розвиток реального сектора економіки. Безповоротна грошова допомога від МВФ повинна бути спрямована на заходи, які дозволять істотно поліпшити добробут українців не тільки сьогодні ", - йдеться в заяві.


У партії вважають, що один з кращих варіантів - спрямувати кошти МВФ на підтримку малого і середнього бізнесу, надавши йому доступ до дешевих кредитних ресурсів. Такі інвестиції можуть створити основу для зростання економіки в короткостроковій перспективі. Також "УДАР Віталія Кличка" вважає за доцільне направити допомогу від МВФ на завершення реформ, які є обов'язковою умовою для продовження співпраці з МВФ за програмою stand-by і для вступу України в ЄС і НАТО.


"Ефективна влада повинна бути далекоглядною і планувати розвиток держави не на місяць або рік, а на десятиліття вперед. Допомога від МВФ повинна стати подарунком всім українцям, а не тільки уряду ", - наголошується в заяві.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися