Еліти вже почали об'єднуватися навколо Кличка - Романенко пояснив причини атаки Зеленського на лідера «УДАРу»

Рівень підтримки Віталія Кличка у столиці — понад 50%

Зеленський вважає Віталія Кличка своїм головним конкурентом на президентських виборах, і саме цим пояснюються його атаки на мера Києва. Про це написав на сайті "Хвиля" його шеф-редактор, співзасновник Українського інституту майбутнього Юрій Романенко.

Романенко називає п'ять причин, чому лідер партії "УДАР" Віталій Кличко становить загрозу для Зеленського як кандидат на виборах президента. Перша з них — високий рівень підтримки Віталія Кличка в Києві.

"Рівень підтримки Віталія Кличка в столиці — понад 50%, у Зе — лише трохи більш як 30%. Це болісно для Зеленського, враховуючи, наскільки може бути великою роль Києва в умовах турбулентності", - пише Романенко.

Друга причина — це об'єднання еліт навколо Кличка. За словами Юрія Романенка, не задоволені Зеленським регіональні еліти почали дивитися на Кличка як на союзника у протистоянні з Банковою.

Дуже істотним чинником шеф-редактор "Хвилі" вважає більш високий рівень підтримки Кличка у світі — вищий, ніж Зеленського. Він зазначає, що Кличко має дуже сильні позиції у Німеччині, тоді як Зеленського "Меркель терпіти не може". Про атаку на Кличка вже знають у Європі та Штатах і розцінюють як "політичний наїзд", нагадує Романенко.

Третя причина, чому Кличко небезпечний для Зеленського, — це висока ймовірність того, що він стане єдиною кандидатурою від об'єднаних сил.

"У Кличка мізерний антирейтинг. На відміну від будь-якого іншого можливого конкурента Зе зі старих еліт. І Порошенко, і Бойко, і Тимошенко програють Кличку за цим показником. Вони це розуміють, і не виключено, що Кличко стане головним кандидатом від об'єднаних сил", - пише Романенко.

П'ятою причиною він називає бажання президентської влади мати контроль над фінансовими потоками столиці.

За інформацією Юрія Романенка, влада серйозно візьметься насамперед за Кличка, і найактивніші дії будуть вже на цьому тижні, до приїзду Меркель і до поїздки Зеленського в США.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Александр

21 серпня 2021, 13:50

У Кличко поддержке 95%. И замов его киевляне больше чем детей любят. И рейтинг его крылатых фраз уже давно обогнал Космоса.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися