За намагання позбавити Кличка повноважень голови КМДА Зеленському "світить" 8 років - Москаль

Якщо президент Зеленський наважиться порушити норми рішень Конституційного суду та призначить головою КМДА не обраного киянами міського голову, а іншу особу, це тягне за собою позбавлення волі до 8 років. Про це повідомив на своєму сайті заслужений юрист Геннадій Москаль.

"Згідно рішення Конституційного суду №21-рп/2003 від 25 грудня 2003 року, посаду голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) може обіймати виключно особа, яку на місцевих виборах обрали міським головою. Тобто, крім Віталія Кличка, цю посаду ніхто не може обіймати. Це рішення є обов’язковим до виконання на території України, остаточним, і не може бути оскаржене. П.4 ст. 382 Кримінального кодексу передбачає, що “невиконання рішень… Конституційного суду України та його висновків" тягне за собою позбавлення волі до 8-ми років", - констатував Геннадій Москаль.

Крім того, Москаль нагадав, що Кличко контролює 2/3 депутатського корпусу Київської міської ради. Якщо Зеленський таки наважиться порушити норми рішення Конституційного суду і призначить головою КМДА не Кличка, а іншу особу, цій людині одразу ж буде висловлено недовіру. Що призведе до автоматичного звільнення незаконно призначеного чиновника, пише Москаль.

Заслужений юрист Геннадій Москаль також нагадує, що, згідно із законом “Про Раду національної безпеки і оборони”, у РНБО також нема повноважень звільняти голову КМДА.

"Тож радимо президенту України Володимиру Зеленському, як гаранту Конституції та законів України, діяти виключно в межах Конституції і законів України", - підкреслює Москаль.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Николай

26 серпня 2021, 13:52

А чего ждать от бывшего клоуна ?

Сергій

26 серпня 2021, 13:27

Як що маєш сумніви, яке прийняти рішення.... Дій по закону..!!!

Анатолий

25 серпня 2021, 11:16

Москаль 100% прав. Кличко должен нокаутировать эти Зе-наскоки!

Валентина

23 серпня 2021, 21:11

Щл з Москалем?Був успішний мент,працював на державу,а кому тепер він служить?Став розгнузданим хамом і блотняком...деструктурним...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися