Міністра культури Ткаченка викликають на Київраду через руйнацію об’єктів культурної спадщини

Міністра культури Олександра Ткаченка запрошують на сесійне засідання Київради, де розглядатиметься проєкт рішення про захист історичних будинків, які через позицію Мінкульту не мають статусу об’єктів культурної спадщини. Про це повідомив на своїй сторінці Facebook депутат Київради від партії "УДАР Віталія Кличка", радник Київського міського голови Дмитро Білоцерковець.


"Олександр Ткаченко, ви наважитеся прийти на сесію Київради? Бо до вас накопичилось ну дуже багато запитань від киян… Вже понад три роки міністерство ігнорує подання КМДА про внесення 1469 об’єктів до Реєстру культурної спадщини", – написав Дмитро Білоцерковець.


Він зауважив, що насамперед потребують захисту об’єкти, збудовані понад 100 років тому, які не мають статусу об’єктів культурної спадщини, проте яким може загрожувати знищення або пошкодження.


"Також у вас буде можливість розказати, чому продовжує знищуватися Гостинний двір", – зауважив Білоцерковець.


Нагадаємо, на початку серпня представники багатьох громадських організацій Києва підписали звернення до президента з вимогою нарешті виконати обіцянку та вжити заходів для порятунку об'єкта державної власності – пам'ятки національного значення "Гостиний двір".


"Якщо від міністра культури ми й далі чутимемо лише слова, то ми залишаємо за собою право на акції прямої дії, які будуть спрямовані на репутацію відповідних міністерств і уряду загалом", – попередили кияни.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися