"Ми в різних країнах живемо" - Порошенко про Венедиктову

На судовому засіданні Порошенко попросив відведення генпрокурора Венедиктової

Епопея із залученням Порошенка до відповідальності триває. На судовому засіданні, де п'ятому президенту України Петру Порошенку повинні обирати запобіжний захід, лідер партії "Європейська солідарність" попросив про відвід генерального прокурора Ірини Венедиктової в досить уїдливою формі, при цьому вказавши на її статеву належність. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Зніміть з неї цей вантаж, відведіть, поважайте жінку", - сказав п'ятий президент, вказавши на те, що генпрокурор займає залежну позицію.

В ході засідання прозвучало чимало цікавих фраз. У своїй промові Порошенко сказав, що живе в іншій країні з Генпрокурором.

"Ви призначали винними 40 млн українців... ми з вами в різних країнах живемо", - сказав Порошенко, коментуючи заяву Венедиктової про те, що саме Порошенку слід доводити свою невинуватість у суді, а не на стороні обвинувачення доводити його провину.

При цьому нардеп звернувся до президента, заявивши, що в'язниці не боїться.

"Хочу звернутися до Зеленського і Венедиктової і повторити – ми вас не боїмося. Замахнулися – бийте... Треба садити за грати – садіть", - заявив він.

Як повідомляв портал "Коментарі", Порошенко підозрюється в тому, що "схилив військову посадову особу – голову Служби зовнішньої розвідки України до скоєння злочину, а саме перевищення ним влади і службових повноважень" (ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 41 ч. 4 ст. 426-1 ККУ). Сторона звинувачення наполягає на обранні запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання, а спочатку прокуратура вимагала арешту з заставою в 10 млн грн.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися