Варто спрямувати освітні кошти на збереження робочих місць для вчителів - «УДАР Віталія Кличка»

У партії "УДАР Віталія Кличка" зробили заяву

Гроші, передбачені у державному бюджеті на освіту, необхідно спрямувати на розвиток наявних вищих навчальних закладів та збереження робочих місць для викладачів. "УДАР Віталія Кличка" вважає марнотратством започаткування нових освітніх проєктів, якщо при цьому скорочується фінансування університетів та зарплати вчителів, передає офіційний сайт партії.

Напередодні навчального року МОН скоротило фінансування вищих навчальних закладів у різних містах. Розпочалися звільнення або переведення на пів ставки викладачів та інших співробітників вишів. Зокрема, в 10 одеських вишах витрати на зарплати співробітників та оплату комунальних  послуг раптово зменшилися на понад 104 млн грн. У Харкові під скорочення потрапили викладачі національного університету імені Василя Каразіна, бо на зарплати в бюджеті не вистачає 200 млн грн.

Водночас на створення президентського "Університету майбутнього" цього року передбачено щонайменше 7,2 млрд бюджетних гривень. Тобто замість того, щоб впроваджувати комплексні зміни у наявних закладах та в системі освіти загалом, влада намагається підмінити їх яскравим піаром.

"УДАР Віталія Кличка" вважає, що державні кошти потрібно витрачати перш за все на підвищення якості освіти, створення гідних умов для роботи фахових викладачів та підтримку студентів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися