Підтримку молоді та спорту потрібно збільшити до 1% ВВП – Артур Палатний про держбюджет-2022

У держбюджеті на наступний рік на підтримку молоді та спорту передбачили замало коштів

Майбутнє "золото" України на олімпіадах залежить від підтримки спорту. На це потрібно передбачити в держбюджеті-2022 не менше 1% ВВП. Про це заявив голова виконкому партії "УДАР Віталія Кличка" Артур Палатний на своїй сторінці у Facebook.

Він звернув увагу, що у держбюджеті на наступний рік на підтримку молоді та спорту передбачено навіть менше коштів, ніж було виділено в поточному році. І це на фоні не надто гарних результатів, які продемонструвала Україна на Олімпіаді-2020.

"Вважаю, що на підтримку молоді та розвиток спорту потрібно передбачати не менше 1% ВВП. Адже від молоді залежить майбутнє сильної України. А розвиток масового спорту - це запорука "золота" України на майбутніх Олімпіадах. І це надважливе питання не можна відкладати на потім. Щоб отримати результати завтра, підтримка має бути надана сьогодні, тут і зараз", - заявив Палатний.

Голова виконкому партії "УДАР Віталія Кличка" також вважає неприйнятним підвищувати фінансування спорту шляхом збільшення фіскального тиску на малий та середній бізнес, а також всіх українців.  

"Уряд "на папері" готовий виділити на розвиток спорту ще додаткових 4 млрд грн, окремо від бюджету. Але лише за умови, що буде проголосований скандальний законопроєкт № 5600, який називають зашморгом на шиї малого та середнього підприємництва та всіх українців. Виглядає так, що гроші на спорт мають забрати з кишень простих громадян. Це  є неприйнятним", - підкреслив Палатний.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися