Будуть питання до легітимності закону про столицю від «слуг народу», - Ігор Луценко

Політик прокоментував законопроєкт №2143-3

До розробки закону про столицю мають бути залучені кияни, інакше будуть питання щодо його легітимності. Про це депутат Верховної Ради VIII скликання Ігор Луценко заявив на круглому столі в Інституті Горшеніна, коментуючи законопроєкт №2143-3 "Про місто Київ - столицю України" "Слуги народу", який парламент має розглянути в другому читанні.

"Якщо ініціатори законопроєкту хотіли зробити щось хороше для столиці, мабуть, треба було залучати не тільки фахівців-юристів, але когось із територіальної громади. Наскільки я знаю, нікого з нинішнього складу Київської міської ради не залучали. Це дуже погано, це означає, що з точки громади буде питання по легітимності до того, що Верховна Рада утворює. Наприклад, чи хочуть кияни, щоб перейменували їх виконавчий комітет на магістрат?" - сказав Луценко.

Він також зазначив, що законопроєкт порушує принцип правової визначеності та може спричинити управлінську кризу.

"Законопроєкт про столицю містить велику кількість невизначених з точки зору права термінів, і треба ще два-три томи, щоб пояснити, що малось на увазі. Відповідно, цей закон не стане нормою права", - наголосив Луценко.

Колишній депутат додав, що Київ і так має "шизофренічний дуалізм" у владі, коли КМДА одночасно є виконавчим органом міської ради, а цей законопроєкт "усі ці розколи між державною виконавчою вертикаллю і міським самоврядуванням поглибить".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися