Проти КМДА виробництва відкриваються в 10 разів частіше, ніж проти інших облдержадміністрацій - КВУ

Тому що, згідно з чинним законодавством, главою КМДА є обраний киянами мер, не підкоряється президенту, як інші голова ОДА

Проти Київської міської влади процесуальні виробництва відкриваються в 10 разів частіше, ніж в інших регіонах. Про це свідчать результати дослідження Комітету виборців України, які були представлені під час прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" .

"Сплеск інтересу правоохоронців до столиці надзвичайно великим. Показовий приклад, що в Києві зафіксовано більше 2136 процесуальних дій, тоді як в наступному місті за кількістю - Одесі - в десять разів менше, тільки 234 ", - заявив під час прес-конференції генеральний директор КВУ Олексій Кошель.

picture

За даними дослідження, якщо порівняти кількість судових розглядів щодо КМДА та інших ОДА, то майже 40% із загальної кількості виробництв стосуються КМДА, а 60% - всіх інших облдержадміністрацій. Зокрема, на Київську міську держадміністрацію доводиться 579 виробництв, а на Київську обласну - тільки 84.

"Тут велике питання: невже у нас землі під Києвом і майно, яким розпоряджається КОДА, набагато дешевше, ніж в самому Києва? Відповідь очевидна: немає. Чому ж така разюча різниця між кількістю справ на КМДА і іншими обладміністраціями? Тому що, згідно з чинним законодавством, главою КМДА є обраний киянами мер, не підкоряється президенту, як інші голова ОДА ", - вважає заступник гендиректора КВУ Наталія Линник.

Дослідження "Аналіз судових рішень про проведення процесуальних дій в міських радах обласних центрів та обласних державних адміністраціях" здійснено Комітетом виборців України. Для аналізу були відібрані всі тексти судових проваджень, опубліковані Державною судовою адміністрацією з 1 січня 2020 року. З них були додатково відібрано тексти, які містять посилання на 10 статей Кримінального процесуального кодексу України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися