Виборів до районних рад у столиці не буде довгі роки через закон про столицю від «Слуг» - Луценко

Закон про столицю, який "Слуги народу" хочуть поспіхом розглянути найближчим часом, відтермінує створення райрад у Києві на довгі роки, тоді як повноваження матиме призначений голова КМДА та голови РДА. Про це написав громадський активіст Ігор Луценко на своїй сторінці у Facebook.

"Слуги хочуть надати можливість центральній владі (парламенту та уряду) визначати межі районів Києва і параметри їх фінансування. Відповідно до законопроєкту якщо, приміром, захоче Кабмін (знову Кабмін, ага), то процес передачі повноважень від районних державних адміністрацій (РДА) до виконкомів райрад можна затягнути на довгі роки, як і затягнути з виборами власне самих райрад. Рулитимуть все ті ж РДА. А саме вони відповідають за понад 80% функцій на рівні Києва і знаходяться під управлінням голови КМДА", - написав Луценко.

Він зазначив, що двовладдя, яке передбачене у законопроєкті не піде на користь столиці та її мешканців.

"Ймовірний такий сценарій – відповідно до нового закону призначають "нового" голову КМДА, який "тимчасово" володітиме старими повноваженнями – матиме змогу командувати "старими" РДА. Тобто, власне, Києвом. Таке двовладдя навряд чи піде на користь столиці, яка і так страждає від дуалізму, коли загальнодержавне хаотично перемішане з місцевим", - вважає активіст.

Луценко також наголосив на тому, що передбачені у законопроєкті зміни в управлінні столицею суперечать духу Конституції та європейській ідеології місцевого самоврядування, що зафіксована у численних документах, під якими Україна підписувалася.  



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися