«Руки геть від Києва!» - кияни влаштовують на площі Конституції флешмоб проти антиконституційного закону про столицю

У четвер, 18 листопада, під Верховною Радою відбудеться загальнокиївський флешмоб "Руки геть від Києва та киян!". Кияни прийдуть на площу Конституції, щоб захистити свої конституційні права та столичне самоврядування. Така інформація з’явилася на сторінці "АвтоМайдан – AutoMaidan" у Facebook.

"Зе-диктатори вирішили забрати Київ у киян! Кияни мають право обирати собі владу! Кияни мають право працювати та достойно жити! Кияни проти узурпації влади і тиску на місцеве самоврядування та бізнес! Закон про столицю, збільшення податків, наступ на інтереси киян – все це лише початок згортання демократії в Україні", - йдеться в інформаційному повідомленні про акцію.

Поштовхом до флешмобу стала інформація про те, що Верховна Рада планує найближчим часом розглянути законопроєкт про столицю №2143-3, який передбачає розділення посад міського голови Києва та голови КМДА. Очільника міськдержадміністрації, який фактично керуватиме містом, має призначати президент.

"Зелена влада продовжує забирати наші права! Вони хочуть керувати столицею попри те, що їх не обирали! Хочуть поставити керувати містом смотрящого від Офісу Президента", - зазначають організатори флешмобу.

Вони закликають киян прийти о 9:30 у четвер, 18 листопада, до Маріїнського парку і нагадати "Слугам" про свої права.

Як повідомлялося, законопроєкт №2143-3 був поданий до Верховної Ради депутатами від "Слуги народу" та ухвалений в першому читанні ще у 2019 році. Він отримав численні зауваження Головного науково-експертного управління та Головного юридичного управління ВР щодо порушення конституційних норм. Також з’явилася інформація, що негативні висновки готує Венеційська комісія, до якої надіслав текст законопроєкту мер Києва, лідер партії "УДАР" Віталій Кличко. Тим не менш влада планує ухвалити цей антиконституційний законопроєкт вже до кінця нинішньої парламентської сесії.

Новий закон про столицю, якщо його ухвалювати, не повинен порушувати конституційних прав мешканців столиці та принципів місцевого самоврядування”– заявив Віталій Кличко.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися