Якщо збере голоси за закон про столицю у ВР - Голобуцький назвав умову призначення Тищенка головою КМДА

Микола Тищенко може бути призначений головою КМДА за умови, що він збере у Верховній Раді голоси за закон про столицю, яких поки не вистачає. Про це написав у своєму Телеграм-каналі політолог Олексій Голобуцький.

"З кадрами у Зеленського настільки біда, що він погодився на пропозицію Єрмака поставити кума останнього Колю "Велюра" Тищенка на голову КМДА. Тищенко мріє про це ще з 2019 року, коли замість нього кандидатом від "слуг" на посаду мера Києва визначили Верещук. Єрмак переконує Зеленського, що з Тищенком Київ буде повністю підконтрольний Офісу Президента. Але є одне "але". Щоб отримати бажане, Миколі доведеться пройти бойове хрещення — зібрати голоси за закон про столицю у Раді", - зазначив Голобуцький.

За його словами, поки розгляд закону про столицю відклали, тому що для його ухвалення не вистачає голосів. Депутати побоюються відповідальності.

"Поки голосів за закон про столицю немає. Депутати розуміють відповідальність: влада змінюється, а статті кримінального кодексу залишаються", - пояснив Голобуцький.

За його словами, робота на Тищенка чекає тяжка і тривала. Проте він вже почав діяти і створив міжфракційне об’єднання в Раді "Київ Діє". Далі діло поки не пішло, констатує політолог.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися