Кияни ризикують отримати руїну в разі ухвалення закону про столицю і призначення Тищенка, - видання «Тиждень»

В разі ухвалення закону про столицю, призначений головою КМДА Микола Тищенко може нашкодити життєдіяльності Києва. Про це йдеться у матеріалі видання "Тиждень".

"Після втілення ініціатив президентської команди кияни ризикують отримати у своєму місті справжню руїну. Адже на посаду голови КМДА тепер претендує не будь-хто, а сам Микола Тищенко, який уже навіть створив у парламенті міжфракційне об’єднання "Київ діє"", - зазначено у матеріалі.

Журналісти нагадали, що монобільшість не підтримала голосування за спецпроцедуру для розгляду закону про столицю.

"За задумом режисерів, ключем до Києва мав стати ухвалений новий закон. На щастя, втілити цей задум виявилося непросто. І проблема не лише в тому, що Кличко виявився міцним горішком, а в парламенті законопроєкт до другого читання засипали сотнями правок. Схожі незручності колись вирішували одним махом. Застосування спецпроцедури для розгляду — та й усе. Проте цього разу трюк не вдався. 18 листопада Рада провалила навіть голосування за застосування спецпроцедури. Причина — відсутність монобільшості", - пояснили у матеріалі "Тиждень".

У виданні вважають, що владі не вдалося добитися голосування у парламенті, адже навіть "Слуги народу" не вірять у позитивні наслідки його ухвалення.

"По суті, слабкість влади, що лише прогресує, та швидке падіння її підтримки і є ключовим чинником, який не дає Зеленському змоги зайти в Київ через ухвалення закону. Багато його соратників уже серйозно задумуються про своє політичне майбутнє поза СН і тому не хочуть влазити в непотрібні конфлікти", - підсумували у матеріалі.

Раніше Микола Тищенко прокоментував чутки про наміри ОП призначити його головою КМДА. Він заявив, що після ухвалення закону про столицю все стане відомо.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися