Закон про столицю не винесуть на розгляд цього року, бо Тищенко не зібрав голоси за нього, - Черненко

Законопроєкт можуть винести на голосування у січні.

Законопроєкт про столицю від влади не розглядатимуть цього року, бо депутату від "Слуги Народу", власнику ресторану "Велюр" Тищенку не вдалося назбирати голоси за нього. Про це заявив політичний експерт Олексій Черненко на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні після погоджувальної ради спікер Стефанчук повідомив, що на цьому тижні ні "закон про столицю", ні "закон про місцеві адміністрації" розглядати не будуть. Мовляв, ще готуються профільним комітетом. От лише при цьому забув сказати, що на минулому пленарному тижні законопроєкт про столицю вже стояв у порядку денному і був цілком готовий. Аж раптом з’явилася необхідність терміново його доопрацювати в комітеті. Насправді причина проста - голосів за нього у такому вигляді немає, як би Микола Тищенко не намагався їх знайти. І критичні висновки Ради Європи та Венеційської комісії точно голосів на його підтримку не додадуть" , - написав Черненко. 

Він зазначив, що законопроєкт можуть винести на голосування у січні.

"Звичайно, після новорічних свят буде друга спроба ці голоси нашкребти, але звідки вони візьмуться - велика загадка. Адже підтримка сумнівних президентських ініціатив в парламенті буде танути в тій же пропорції, в якій тане особистий рейтинг Зеленського", - пояснив політичний експерт.

Черненко зазначив, що законопроєкт про місцеві адміністрації, який безпосередньо пов'язаний із законопроєктом про столицю, містить недемократичні норм, за які навряд проголосують.

"А із законопроєктом про місцеві держадміністрації все ще гірше. В остаточній версії законопроєкту, що хочуть винести на голосування, отримуємо зовсім не європейських префектів, а класичних генерал-губернаторів, вірних (бо залежних) васалів президента, що, як любить про себе казати Єрмак, "з президентом прийдуть, з президентом - підуть". І головним завданням цих губернаторів на виборах буде:  зробити все можливе, щоб президент нікуди не пішов, а залишився ще на один термін. І одного такого намісника хочуть посадити в Києві, де рейтинги Зеленського і його партії - катастрофічні, а міський голова не хоче гратися у "піддавки" з Банковою", - підсумував Черненко.

Раніше нардеп Тищенко заявив, що про його призначення на посаду голови КМДА стане відомо після ухвалення закону про столицю. Низка експертів заявили, що Тищенка призначать лише за умови, що він збере голоси за законопроєкт про столицю.

 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися