Нардеп Тищенко не зміг зібрати голоси за закон про столицю, бо навіть «слуги» не хочуть його призначення до КМДА, — Романенко

Закон про столицю цього року не розглянуть, бо нардеп від "СН" Тищенко, якому обіцяли посаду голови КМДА, не зміг зібрати голоси за нього. Про це заявив політичний експерт Юрій Романенко, коментуючи заяву спікера ВР Стефанчука про ймовірний розгляд закону про столицю у січні.

"Фактично можна говорити про те, що третя спроба Банкової за останній рік усунути Кличка з посади голови КМДА провалилася. Микола Тищенко не зміг назбирати необхідної кількості голосів у Раді. Напевно тому, що навіть у фракції СН мало хто хоче, щоб він чудив у столиці. Тому для Банкової Кличко виявився міцним горішком", — написав Романенко на своїй сторінці у Facebook.

Політичний експерт упевнений, що спроба Офісу президента захопити владу у Києві провалилася.

"Короче кажучи, тактика Банкової – влазити у бої у всіх напрямках призвела до передбачуваного результату. Рейтинг Зеленського знизився до рівня лютого 2021 року, коли він розпочинав фронтальну атаку на Медведчука через РНБО. Із Кличком ситуація зайшла у клінч. Бліцкриг Банкової у Києві забуксував. Знову. Як то кажуть, чекаємо на морози", — підсумував Романенко.

Раніше стало відомо, що Тищенка призначать головою КМДА, якщо він збере голоси за закон про столицю.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися