«Слуги народу» намагаються завадити створенню райрад у Києві через ОАСК, - Голобуцький

Рішення Київради щодо призначення виборів до райрад на 30 жовтня намагаються скасувати через Окружний адмінсуд Києва

"Слуги народу" хочуть скасувати рішення Київради про призначення виборів у райради на 30 жовтня через Окружний адміністративний суд Києва (ОАСК). Вони зрадили своїм передвиборчим обіцянкам про передачу максимальних повноважень місцевим радам одразу після того, як Кличко розпочав процес відновлення райрад у столиці. Про це заявив політичний експерт Олексій Голобуцький на своїй сторінці у Facebook.

"Головне в політиці – не послідовність, а відчуття моменту. Саме таким гаслом керується керівництво партії "Слуга народу" під час ухвалення всіх без винятку рішень. Останнім підтвердженням такого підходу стала позиція "слуг" щодо виборів до райрад у Києві. По-перше, "слуги" хочуть скасувати рішення Київради про призначення виборів у райради на 30 жовтня через суд. Відповідний позов до Окружного адміністративного суду міста Києва (сумновідомий ОАСК) вже готується. По-друге, для створення "підстав" для позову найближчим часом заплановано внести зміни до постанови Кабміну №606 від 2021 року про заборону дублювання районними радами у Києві структурних підрозділів райдержадміністрацій", - заявив Голобуцький.

За його словами, такі дії суперечать обіцянкам, що містяться у передвиборчій програмі партії "Слуга народу".

"Слуга народу" зраджує своїм передвиборним обіцянкам, намагаючись скасувати вибори до райрад у Києві через ОАСК. Я нагадаю, що у своїй передвиборчій програмі партія "Слуга народу" (2019 рік) обіцяла провести децентралізацію влади відповідно до європейських норм і передати максимум можливих повноважень виконкомам місцевих рад, перетворивши державні адміністрації на префектури європейського типу. Роль рад всіх рівнів мала б стати визначальною в керуванні місцевими громадами. Отже, "слуги" планували наділити райради досить солідними повноваженнями. Проте після того, як Кличко розпочав процес відновлення райрад, вони розпочали активно дискредитувати свою ж ідею", - зазначає Голобуцький.

Таким чином, "слуги" зраджують своїх виборців і передвиборні обіцянки, коли вони стають їм невигідними, резюмує експерт. І ставить під сумнів, що з наближенням виборів ще залишаться виборці, які віритимуть партії влади.

 

Нагадаємо, 3 лютого Київрада ухвалила декілька проєктів рішень, які дозволять відновити роботу районних рад у жовтні. Під час засідання скандально відомий народний депутат від "Слуги народу" Микола Тищенко влаштував скандал і намагався завадити ухваленню рішень.

 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися