Спростять: у Києві змінять процес подання е-петицій

Мобільна цифрова ідентифікація або підписання документів за допомогою послуги MobilelD стануть недоступними

У Київраді планують внести зміни до Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій. Оператори мобільного зв’язку частково припинили надання послуги на базі технології MobilelD, розповів заступник міського голови – секретар Київради Володимир Бондаренко.

Таким чином, мобільна цифрова ідентифікація або підписання документів за допомогою послуги MobilelD стануть недоступними.

"Необхідно невідкладно врегулювати питання та припинити можливість верифікації користувачів сервісу електронних петицій за допомогою послуги MobilelD. Водночас у даній ситуації важливо спростити доступ до користування механізмом електронних петицій”, – зазначив Бондаренко.

Передбачено для рівня "район" встановити кількість підписів для підтримки електронної петиції на рівні 1 500 підписів (0,75% кількості дорослих мешканців району) та пропорційно зменшити термін збору підписів. Для рівня "мікрорайон" – 400 підписів (або 1%).

Навіщо потрібні петиції?

Легітимність.

Перша і найбільш очевидна причина, з якої ви можете захотіти використовувати петицію, — це демонстрація громадської підтримки та вираження.

Включення громадськості у політичний процес.

Підписуючи петицію, громадяни показують свою стурбованість низкою питань або одним питанням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися